Buscar este blog

Breaking News

jueves, 22 de enero de 2015

Americana film fest 2015 (Avance)

AMERICANA, el Festival que estrena el cinema Nord-Americà
que no arriba a les multisales, torna més gran.

  •   El Festival programa 16 pel·lícules inèdites a les nostres sales en la seva segona edició 
  •  
  •  
  • Con la invitación a la Rueda de prensa del festival Americana, nos llega la información de festival. Os hago un copy/ paste basicamente porque llega en catalán, pero os hago un pequeño resumen.
  • Es un festival que a pesar de ser pequeñito, el año pasado tuvo unos 2400 espectadores, sé que no os parecen mucho, pero los cines Girona, donde se realizaron las proyecciones no son los mas grandes de Barcelona, y la mayoria de las sesiones estuvieron llenas y se colgo en el cartel de "no hay entradas" ( esto no lo pone en la nota de prensa, pero lo añado yo).
  • Con esto quiero deciros que fue bien la cosa, y pudimos disfrutar de pelis, sobretodo cine más independiente Américano, que es dificil que llegue a estrenarse en nuestro país, a pesar de tener rostros conocidos muchas veces.
  • En esta ocasión se veran 16 películas, entre películas TOP, que son las que se han ido consagrando en festivales, así como la sección NEXT, de jovenes autores que podrían dar el pelotazo.
  • Por otro lado y para ir abriendo boca la filmoteca catalana, dedica un ciclo referente al cine indie entre el 10 y el 24 de febrero.
  • Nosotros esperamos que los señores del Americana nos inviten de nuevo, y así os lo podremos contar (guiño, guiño). Fue un festival muy chulo, para nosotros porque nos gusto ver a Violeta, mi profe de critica de cine, o a Manu Argüelles, compañero de festivales y amigo presentando peli. Es un poquito como una familia.
  • Os dejamos el video de como nos lo pasamos durante el año pasado y de lo que pudimos ver.
  •  
  •  
  •  
  •  
  • La segona edició d'AMERICANA, el Festival dedicat al cinema independent Nord-Americà que l'any passat va sorprendre a Barcelona aconseguint més de 2.400 espectadors en un cap de setmana, tindrà lloc del 19 al 22 del proper mes de febrer als cinemes Girona de la ciutat comtal.

    AMERICANA va néixer per oferir la possibilitat de veure en pantalla gran algunes de les millors produccions nord-americanes recents que, per la seva condició d'independents, no havien arribat a estrenar-se comercialment al nostre país. En la seva primera edició, el Festival va esgotar vuit de les dotze sessions programades. Gràcies a l'empenta de la resposta del públic, Americana creix aquest any en nombre de sales i pel·lícules exhibides, presentant setze títols de gèneres i estils per a tots els gustos, i amb alguns objectius clars que oferir al públic.

    NO PERDRE DE VISTA L’INDIE
    Per poder abastar des de les produccions que compten ja amb un recorregut de festivals i premis, avalades per la crítica internacional, fins aquelles gairebé desconegudes realitzades més al marge de la indústria, la programació d'Americana s'articula en dues seccions diferents, TOPS i NEXT.

    AMERICANA TOPS és una selecció d'obres de la collita indie més esperada; deu pel·lícules que han estat reconegudes, nominades o guardonades a festivals i premis de referència com South By Southwest, Sundance, Locarno, els Independent Spirit Awards o Cannes, entre d’altres. Nous directors conviuen en aquesta secció amb autors consagrats.

    AMERICANA NEXT descobreix les petites joies d'autors que avui, d'alguna manera, recorden més a l'indie original pel risc que assumeixen en la forma d'explicar les seves històries i de realitzar les seves produccions.

    NO OBLIDAR ELS REFERENTS
    En col·laboració amb el Festival, del 10 al 24 de febrer la Filmoteca de Catalunya ofereix el cicle Els nous indies, una selecció dels títols i autors més influents de l’Indie dels anys 90. Autors que van canviar, amb les seves primeres obres, la manera d'entendre i fer cinema. El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, presentarà la seva programació.

    El Festival Americana pot celebrar una segona edició principalment gràcies al suport del Consolat General dels Estats Units d'Amèrica a Barcelona, a la seva ambaixada a Espanya i a Movistar. La Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, Tanya C. Anderson, assistirà per explicar la seva col·laboració


Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

Gana dinero con tu blog.

Gana dinero con tu blog.
Te enseño como

¿Nos invitas a un café?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Entradas populares

Páginas