Buscar este blog

Breaking News

sábado, 13 de febrero de 2010

FESTIVAL POP MARITIMS

EL FESTIVAL POPS MARÍTIMS TORNA A LA CÀRREGA A LA MUTANT

Divendres 18: PONY BRAVO + JULIA + BIGOTT DJ
Dissabte 19: DORIAN WOOD + ANARI + EL PETIT DE CAL ERIL + NORTH STATE + JORDI LANUZA + WE ARE NOT BROTHERS

Preu abonament dos dies: 
12 euros

Si la primera edició del Pops Marítims a 2017 va permetre acostar a València el que després han sigut les dos propostes més premiades per la crítica musical d´este any, com ara Maria Arnal i Marcel Bagés Rosalía & Raül Refree, l’edició de 2018 sembla que té la voluntat d’endinsar-se en una senda pareguda.
En esta ocasió s’ha treballat de valent amb el novament inaugurat espai La Mutant per poder disseminar les propostes en 2 dies, el 18 i 19 de maig, i tractar de consolidar organitzativa i sonorament  el festival com a referència d’altres músiques d’autor a la ciutat de València. El festival pensa la música des d’un punt de vista col·lectiu, i per això cerca la implicació dels artistes locals i la participació del públic a l’esdeveniment. El discurs de les bandes participants pretén allunyar-nos de la semàntica afectiva que vol fer de la cultura una cara afable del mercat, i convertir als festivals musicals únicament en un fenomen  de masses i entreteniment.
Fa cinc anys que els sevillans Pony Bravo no editen nou treball, i sembla que 2018 és la data perfecta per presentar-se a València amb la seua indisciplinada i irreverent psicodèlia. Si bé les expectatives són altes amb el disc, que de segur serà una de les sorpreses de l’any, encara ho són més amb el colpidor directe que atresoren. La banda de rock andalús presenta una particularitat diferenciadora: tenen humor, i una combinació de reflexions populars i filosòfiques sense cap tipus d’arrogància que encara els fa més únics. Una banda per a seguidors de Wes Anderson i d’Albert Serra.
Júlia pren el nom de la excel·lent novel·la d’Isabel-Clara Simó, tota una declaració d’intencions de les seues creadores. Júlia ja van passar per un dels escenaris del festival a l’edició 2017, i en aquell moment ja ens varen avançar algunes de les perles del que ha sigut finalment el seu immens treball Pròxima B (Malatesta, 2017). Era la manera perfecta per forçar els programadors del Pops Marítims a incloure-les de nou per tal de presentar-ho al complet. Amb este treball, les alcoianes seran de segur una de les bandes amb més nominacions per als pròxims premis Ovidi i un projecte amb visió holística que cal seguir, una combinació de lletres curades i discurs electrònic amb el disseny i la imatge que les envolta.
El polifacètic saragossà Bigott es troba en estos moments presentant el seu disc numero nou, Candy Valley (Autoeditat, 2018).  Però al Pops Marítims passarà per mostrar-nos la seva faceta Dj, i amb ella el ventall de propostes que construeixen i alimenten seu imaginari artístic.
L’huracà prolífic i emocional de Dorian Wood, establert a Los Ángeles, porta més de 10 anys sorprenent a públic, crítics i programadors (Cruïlla, Pirineo Sur, Primavera Sound...), i ara arriba a València per obrir l’espectre internacional del festival. Ho farà presentant un nou treball en format EP que acabarà d’arrodonir si cap més el seu vibrant directe, on conjuga grans cançons del seu recent Xalá (2017, Atonal Records) i també dels seus últims treballs, on destaca el meravellós Rattle Rattle (2013, Atonal Industries).
Sembla que València tenia ganes d’Anari Alberdi. Fa més de 10 anys que la guipuscoana no ha fet acte de presència a la ciutat, des d’aquella visita de 2007 en format acústic. La cantautora rebrà enguany el prestigiós premi Adara Sarria en la secció Euskal Musica, que només uns pocs escollits com Mikel Laboa, Ruper Ordorika, Benito Lertxundi i Fermin Muguruza ostenten. A l’escenari de Poblats Marítims podrem veure  Anari  al complet, amb una banda excel·lent de musics conformats per membres d’Inoren  Ero Ni, Lisabö o BAP, entre d’altres. La tendresa i força de la proposta de segur farà retronar La Mutant.
Jordi Lanuzal’ànima del grup de culte barceloní Inspira, debuta en solitari amb Com a casa (Bankrobber, 2018), on mostra la seua vessant més íntima, emocional i propera al públic. Un disc produït pel també prolífic Pau Vallvé (Maria Coma, Standstill, Estaislau Verdet), qui va presentar el seu directe a la passada edició del festival.
Tot just en acabar la gira de La força, sense temps per prendre aire, El Petit de Cal Eril torna este 2018 amb un nou treball, de forma triangular. El disc   ha estat produït, enregistrat i planificat com una trilogia d’EPs, sent este triangle equilàter primigeni el fil conductor d’un directe que s’espera màgic.
North State, qui substituiran a l’anunciat Vurro, es configuren com una de les promeses del 2018.  Pau i Laia Vehí han unit les seues viscerals personalitats per produir el seu primer single I Know You (Club Ruido, 2018), un temamagnètic que deriva cap a gèneres com el bass experimental o el future garage. Amb només 4 temes editats fins ara i pendents de la publicació d’un imminent EP que presentaran al Pops Marítims, els empordanesos ja s’han fet un espai diferenciat per als ulls de la crítica especialitzada. De segur que el seu pas pels escenaris de La Mutant no deixa indiferent a ningú. Al seu ADN: James Blacke, Mura Masa, Radiohead o Foals, per anomenar a alguns.
Els alcoians We Are Not Brothers (WANB) presenten el seu últim treball “III”(Oaculo records, 2018), amb col·laboradors de luxe com Ana Curra, Hugo Mas o The Suicide Western Culture. Un directe clamorós, en format banda i amb un desplegament audiovisual que ja ha suscitat nombroses bones crítiques entre els mitjans especialitzats i generalistes.

EL FESTIVAL POPS MARÍTIMS VUELVE A LA CARGA EN LA MUTANT

Si la primera edición del Pops Marítims en 2017 permitió acercar a València a las que después fueron las propuestas más premiadas por la crítica musical de este año, como María Arnal y Marcel Bagés o Rosalía & Raül Refree, la edición de 2018 parece que tiene la voluntad de adentrarse en una senda similar.
En esta ocasión se ha trabajado duro con el recién inaugurado espacio  La Mutant para poder diseminar las propuestas en 2 días, el 18 y 19 de mayo, y tratar de consolidar organizativa y sonoramente el festival como referencia de otras músicas de autor en la ciudad de Valencia. El festival piensa la música desde un punto de vista colectivo, por lo que busca la implicación de los artistas locales y la participación del público del evento. El discurso de las bandas participantes pretende alejarnos de la semántica afectiva que quiere hacer de la cultura una cara afable del mercado, y convertir los festivales musicales únicamente en un fenómeno de masas y entretenimiento.
Hace cinco años que los sevillanos Pony Bravo no editan nuevo trabajo, y parece que 2018 es la fecha perfecta para presentarse a Valencia con su indisciplinada e irreverente psicodelia. Si bien las expectativas son altas con el disco, que sin duda será una de las sorpresas del año, aún lo son más con el impresionante directo que atesoran. La banda de rock andaluz presenta una particularidad diferenciadora: tienen humor, y una combinación de reflexiones populares y filosóficas sin ningún tipo de arrogancia que todavía los hace más únicos. Una banda para seguidores de Wes Anderson y de Albert Serra.
Júlia toma el nombre de la excelente novela de Isabel-Clara Simó, toda una declaración de intenciones de sus creadoras. Júlia ya pasaron por uno de los escenarios del festival en la edición 2017, y en ese momento ya nos avanzaron algunas de las perlas de lo que ha sido finalmente su inmenso trabajo Próxima B (Malatesta, 2017). Era la manera perfecta de forzar a los programadores del Pops Marítims a incluirlas de nuevo para presentarlo al completo. Con este trabajo, las alcoyanas serán seguro una de las bandas con más nominaciones para los próximos premios Ovidi y un proyecto con visión holística a seguir, una combinación de letras cuidadas y discurso electrónico con el diseño y la imagen que las rodea.
El polifacético zaragozano Bigott se encuentra en estos momentos presentando su disco numero nueve, Candy Valley (Autoeditado, 2018). Pero en Pops Marítims pasará parar mostrarnos su faceta Dj, y con ella el abanico de propuestas que construyen y alimentan su imaginario artístico.
El huracán prolífico y emocional de Dorian Wood, establecido en Los Ángeles, lleva más de 10 años sorprendiendo a público, críticos y programadores (SM, Pirineo Sur, Primavera Sound ...), y ahora llega a Valencia para abrir el espectro internacional del festival. Lo hará presentando un nuevo trabajo en formato EP que acabará de redondear si cabe más su vibrante directo, donde conjuga grandes canciones de su reciente Xalá (2017, Atonal Records) y también de sus últimos trabajos, donde destaca el maravilloso Rattle Rattle ( 2013, Atonal Industries).
Parece que València tenía ganas de Anari Alberdi. Hace más de 10 años que la guipuzcoana no ha hecho acto de presencia en la ciudad, desde aquella visita de 2007 en formato acústico. La cantautora recibirá este año el prestigioso premio Adara Sarria en la sección Euskal Música, que sólo unos pocos elegidos como Mikel Laboa, Ruper Ordorika, Benito Lertxundi y Fermin Muguruza ostentan. En el escenario de Poblats Marítims podremos ver Anari al completo, con una parte excelente de músicos conformados por miembros de Inoren Ero Ni, Lisabö o BAP, entre otros. La ternura y fuerza de la propuesta seguro hará retumbar La Mutant.
Jordi Lanuza, el alma del grupo de culto barcelonés Inspira, debuta en solitario con Com a casa (Bankrobber, 2018), donde muestra su vertiente más íntima, emocional y cercana al público. Un disco producido por el también prolífico Pau Vallvé (Maria Coma, Standstill, Estaislau Verdet), quien presentó su directo en la pasada edición del festival.
Recién terminada la gira de La força, sin tiempo para tomar aire, El Petit de Cal Eril vuelve este 2018 con un nuevo trabajo, de forma triangular. El disco ""  ha sido producido, grabado y planificado como una trilogía de EPs, siendo este triángulo equilátero primigenio el hilo conductor de un directo que se espera mágico.
North State, que sustituirán al anunciado Vurro, se configuran como una de las promesas del 2018. Paz y Laia Vehí han unido sus viscerales personalidades para producir su primer single I Know You (Club Ruido, 2018), un tema magnético que deriva hacia géneros como el bass experimental o el future garage. Con sólo 4 temas editados hasta ahora y pendientes de la publicación de un inminente EP que presentarán en Pops Marítims, los ampurdaneses ya se han hecho un espacio diferenciado para los ojos de la crítica especializada. Seguro que su paso por los escenarios de La Mutant no deja indiferente a nadie. En su ADN: James Blacke, Mura Masa, Radiohead o Foals, por nombrar algunos.
Los alcoyanos We Are Not Brothers (WANB) presentan su último trabajo "III" (Oaculo records, 2018), con colaboradores de lujo como Ana Curra, Hugo Mas o The Suicide Western Culture. Un directo clamoroso, en formato banda y con un despliegue audiovisual que ya ha suscitado numerosas buenas críticas entre los medios especializados y generalistas.

Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

Gana dinero con tu blog.

Gana dinero con tu blog.
Te enseño como

¿Nos invitas a un café?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Entradas populares

Páginas