LA MUTANT ACULL LA II EDICIÓ DELS PREMIS DE LA DANSA VALENCIANA
La sala de Joan Verdaguer celebra amb una gran festa els guardons APDCV en la vespra del Dia Internacional de la Dansa
El pròxim dissabte 28 d'abril, La Mutant es convertirà en l'epicentre de la dansa valenciana dins de la seua aposta per les arts vives. Este dia -vespra del Dia Internacional de la Dansa- el renovat espai cultural acollirà la II edició dels Premis atorgats per l'Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV), els guanyadors dels quals es van conèixer fa només uns dies.
Els reconeixements es divideixen en 5 seccions: ballarí, ballarina, creador i docent destacats, a més d'un premi a la trajectòria professional, la guanyadora del qual és enguany Julia Grecos, estendard del ball flamenc amb més de 30 anys sobre els escenaris, directora de la seua pròpia companyia i que ha sigut Professora de Ball Flamenc al Conservatori Superior de Dansa de València.
El premi a Ballarina Destacada ha recaigut en Julia Cambra (Cia. Dunatacà, qui va estrenar El inevitable en l'última edició de Dansa València juntament amb Espai Inestable), mentre que el de Ballarí Destacat ha sigut per a Javier de la Asunción. En l'apartat de la docència, la guardonada era Patricia Carrión, mentre Marcos Morau s'alçava amb el de Creador Destacat.
La festa dels Premis APDCV té enguany el lema "Danza y sociedad, We Dance Together", i comptarà amb diverses actuacions que s'intercalaran amb les diferents entregues de guardons. La vetllada es vertebrarà al voltant del paper de la Dansa com a aglutinador social, la seua llibertat d'acció, els conceptes d'acceptació i inclusió i la necessitat de construir, col·lectivitzar i produir. D'una banda, tindrà lloc la intervenció de MoMeNTS Art, un col·lectiu que porta 20 anys treballant la dansa com a mètode d'inclusió per a persones amb discapacitat, i l´espectacle del qual precedeix a la inauguració d'una retrospectiva sobre la seua trajectòria en el Centre del Carme al dia següent. De l'altra, i en la mateixa línia de treball inclusiu, destacarà també el Centre Caterina, la directora del qual, Gemma Gisbert, suma també dos dècades de dedicació a la dansa integradora.
En l'aspecte musical, De Soprano y Arpa, el duo format per la cantant Quitèria Muñoz i l'arpista Úrsula Segarra, serà l'encarregat de posar melodia al lliurament de premis, que estarà conduïda per Manu Ruizarte amb guió i direcció a càrrec de Manuel Cuadrado, professor de la Universitat de València.
LA MUTANT ACOGE LA II EDICIÓN DE LOS PREMIOS DE LA DANZA VALENCIANA
La sala de Joan Verdaguer celebra con una gran fiesta los galardones APDCV en la víspera del Día Internacional de la Danza
El próximo sábado 28 de abril, La Mutant se convertirá en el epicentro de la danza valenciana dentro de su apuesta por las artes vivas. Ese día –víspera del Día Internacional de la Danza– el renovado espacio cultural acogerá la II edición de los Premios otorgados por la Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valencia (APDCV), cuyos ganadores se conocieron hace apenas unos días.
Los reconocimientos se dividen en 5 secciones: bailarín, bailarina, creador y docente destacados, además de un premio a la trayectoria profesional, cuya ganadora de este año es Julia Grecos, estandarte del baile flamenco con más de 30 años sobre los escenarios, directora de su propia compañía y que ha sido Profesora de Baile Flamenco en el Conservatorio Superior de Danza de València.
El premio a Bailarina Destacada ha recaído en Julia Cambra (Cía. Dunatacà, que estrenó Lo inevitable en la última edición de Dansa València junto con Espacio Inestable), mientras que el de Bailarín Destacado ha sido para Javier de la Asunción. En el apartado de la docencia, la galardonada era Patricia Carrión, mientras Marcos Morau se alzaba con el de Creador Destacado.
La Fiesta de los Premios APDCV tiene este año el lema “Danza y sociedad, We dance Together”, y contará con varias actuaciones que se intercalarán con las diferentes entregas de galardones. La velada se vertebrará en torno al papel de la Danza como aglutinador social, su libertad de acción, los conceptos de aceptación e inclusión y la necesidad de construir, colectivizar y producir. Por un lado, tendrá lugar la intervención de MoMeNTS Art, un colectivo que lleva 20 años trabajando la danza como método de inclusión para personas con discapacidad, y cuyo espectáculo precede a la inauguración de una retrospectiva sobre su trayectoria en el Centro del Carmen al día siguiente. Por otro, y en la misma línea de trabajo inclusivo, destacará también el Centro Caterina, cuya directora Gema Gisbert suma también dos décadas de dedicación a la danza integradora.
En el aspecto musical, De Soprano y Arpa, el dúo formado por la cantante Quiteria Muñoz y la arpista Úrsula Segarra, será el encargado de poner melodía a la entrega de premios, que estará conducida por Manu Ruizarte y cuyo guión y dirección corre a cargo de Manuel Cuadrado, profesor de la Universitat de València.
|