Buscar este blog

Breaking News

lunes, 8 de febrero de 2010

DANZA: La Ribot y Mathilde Monnier


LA RIBOT I MATHILDE MONNIER: DOS GEGANTS DE LA DANSA EUROPEA ES DONEN CITA A LA MUTANT
 
Les prestigioses coreògrafes representaran la seua creació Gustavia el dissabte 2 de juny

La dansa torna el pròxim dissabte a La Mutant, i ho fa amb un muntatge que porta a València dos referents europeus d'esta disciplina: l'espanyola María José Ribot (coneguda artísticament com La Ribot) i la francesa Mathilde Monnier, les quals van unir els seus talents per crear un espectacle estrenat el 2008 al Festival de Montpellier i que des d´aleshores s'ha passejat amb gran èxit per mig món.

Gustavia sorgeix de l'atracció de les os artistes pel burlesc clàssic de Chaplin, Keaton o els germans Marx, i per les múltiples possibilitats que oferia la seua adaptació al llenguatge corporal. Al mateix temps, ofereix una reflexió sobre el feminisme en l'època actual i sobre el paper de l'artista en la societat, convertint la tragèdia en un gag continu on conviuen el teatre de varietats i el teatre de l'absurd. Dos dones, en definitiva, que interpreten sempre un mateix personatge, les representacions del qual abasten des d'animals exòtics a il·lusionistes, passant per vedets, equilibristes i boxejadors.

La Ribot i Mathilde Monnier posseeixen una extensa i influent trajectòria que es desplega a nivell mundial. El paper de La Ribot ha sigut fonamental no només en la renovació de la dansa de les últimes tres dècades, sinó també en l'afirmació d'un lloc dins de l'art contemporani. L'enorme transcendència d'estes artistes va més enllà de les seues obres, i arriba també aquells contextos que han creat i/o dirigit al llarg de les seues carreres: La Ribot amb la fundació i direcció del departament d'ensenyament i investigació sobre les arts en viu Art/Action de Ginebra -ciutat on resideix- i Monnier amb la direcció, entre d'altres, del Centre Coreogràfic Nacional de Montpellier o el Centre Nacional de Dansa en Pantin.

La representació de Gustavia en La Mutant suposa, a més, la primera col·laboració entre la Regidoria d´Acció Cultural de l´Ajuntament i l´Institut Français d´Espanya - Antena de València. D´esta manera, s´establix un conveni per fomentar propostes artístiques en els teatres municipals del TEM i La Mutant.

 
LA RIBOT Y MATHILDE MONNIER: DOS GIGANTES DE LA DANZA EUROPEA SE DAN CITA EN LA MUTANT

Las prestigiosas coreógrafas representarán su creación Gustavia el sábado 2 de junio
 
La danza regresa este próximo sábado a La Mutant, y lo hace con un montaje que trae a València a dos referentes europeos de esta disciplina: la española María José Ribot (conocida artísticamente como La Ribot) y la francesa Mathilde Monnier, las cuales unieron sus talentos para crear un espectáculo estrenado en 2008 en el Festival de Montpellier y que desde entonces se ha paseado con gran éxito por medio mundo.

Gustavia surge de la atracción de ambas artistas por el burlesco clásico de Chaplin, Keaton o los hermanos Marx, y por las múltiples posibilidades que ofrecía su adaptación al lenguaje corporal. Al mismo tiempo, ofrece una reflexión sobre el feminismo en la época actual y sobre el papel del artista en la sociedad, convirtiendo la tragedia en un gag continuo en el que conviven el teatro de variedades y el teatro del absurdo. Dos mujeres, en definitiva, que interpretan siempre un mismo personaje, y cuyas representaciones abarcan desde animales exóticos a ilusionistas, pasando por vedetes, equilibristas y boxeadores.

La Ribot y Mathilde Monnier poseen una extensa e influyente trayectoria que se despliega a nivel mundial. El papel de La Ribot ha sido fundamental no solo en la renovación de la danza de las últimas tres décadas, sino también en la afirmación de un lugar dentro del arte contemporáneo. La enorme trascendencia de estas artistas va más allá de sus obras, y alcanza también aquellos contextos que han creado y/o dirigido a lo largo de sus carreras: La Ribot con la fundación y dirección del departamento de enseñanza e investigación sobre las artes en vivo Art/Action de Ginebra –ciudad donde reside– y Monnier con la dirección, entre otros, del Centro Coreográfico Nacional de Montpellier o el Centro Nacional de Danza en Pantin.

La representación de Gustavia en La Mutant supone, además, la primera colaboración entre la Regidoria d´Acció Cultural del Ayuntamiento y el Institut Français de España - Antena de València. De este modo, se establece un convenio para fomentar propuestas artísticas en los teatros municipales del TEM y La Mutant.

Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

Gana dinero con tu blog.

Gana dinero con tu blog.
Te enseño como

¿Nos invitas a un café?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Entradas populares

Páginas