Buscar este blog

Breaking News

lunes, 4 de septiembre de 2023

NITS DE CINEMA ORIENTAL -- 2023 NITOMANS


20è Festival Nits de cinema oriental de Vic. Del 18 al 23 de juliol 2023


El Festival Nits anuncia tota la seva programació, amb 46 títols d’una desena de nacionalitats

  • La programació del FesNits oferirà 17 estrenes internacionals i dues de mundials
    
  • L’Atlàntida de Vic tornarà a acollir les seccions Les Nits més petites, per al públic infantil, i #Akihabara!, dedicada al cinema japonès més freak
    
  • El festival tancarà la vintena edició amb la projecció de l’esperada pel·lícula índia d’acció ‘Vikram’
  Acreditacions de premsa
  Materials de premsa
  Little Blue
  El Festival Nits de cinema oriental de Vic anuncia totes les pel·lícules de la seva programació, que es podran veure del 18 al 23 de juliol. Són un total de 46 títols entre els quals hi ha 36 llargs i 10 curtmetratges provinents d’una desena de països d’Àsia, des de Mongòlia fins a l’Índia, passant per Taiwan o Hong Kong. 17 d’aquestes pel·lícules tindran en el Festival Nits la seva primera projecció internacional, com és el cas de Little Blue, i dues faran la seva estrena mundial, com In Broad Daylight. Aquests dos darrers títols, juntament amb els ja anunciats anteriorment, tanquen una Secció Oficial a concurs de setze pel·lícules d’entre les quals el jurat d’enguany, format pels cineastes Raquel BarreraPaul Urkijo i Jaume Balagueró, n’haurà de decidir el guanyador. Les entrades per a públic general podran adquirir-se a partir del proper dilluns 3 de juliol.

  Little Blue, òpera prima de la directora taiwanesa Yuxuan Wuang, explora les primeres experiències sexuals i afectives d’una noia, i ho fa apel·lant a una mirada lluminosa i sensual i també sensible i reivindicativa. La hongkonguesa In Broad Daylight, de Lawrence Kan, és un thriller periodístic, basat en un fet real, sobre un cas de maltractament en residències per a persones amb discapacitat.

  Secció #Akihabara!: el cinema japonès més freak. Els migdies a L’Atlàntida torna el cinema japonès més irreverent. Comèdia, acció, fantasia i tokusatsu s’uneixen sota el títol d’#Akihabara! —el barri comercial toquiota de la tecnologia i la cultura pop— en una selecció de cinc films en estrena internacional i mundial. Són Kaiju Sentai Jyükaizar, The Movie, el film més car i ambiciós de la història de la productora de culte Giga, sobre uns guerrers que s’han d’enfrontar a un enemic subterrani que ha reaparegut per culpa del canvi climàtic; UFO Intruder, al voltant d’un ancià abocat a caçar ovnis amb una cullera gegant; Anime Supremacy!, que s’endinsa en els clarobscurs de la indústria d’animació japonesa a través de dos artistes de l’anime i el seu sofert procés creatiu; Super Battle Junretsuger 2, segona part de Junretsuger, vista al FesNits 2022; i Good Morning Sleeping Lion, un homenatge als especialistes i actors dels films d’acció japonesos clàssics a través de la relació que s’estableix entre una idol nipona que aspira a ser actriu i un mercenari encobert que simular ser agent.

  Les Nits més petites: matinals per a tota la família. Durant els dies de festival, els matins a L’Atlàntida estan dedicats al públic infantil i familiar amb diverses pel·lícules xineses, coreanes i japoneses d’animació i acció real que demostren una gran riquesa i diversitat de tècniques i històries. Des de l’stop-motion fins a l’animació tradicional, des de pel·lícules actuals com El meu estimat monstre, que combina antiga mitologia xinesa amb realitats contemporànies, fins a clàssics restaurats en 4K com el primer film d’Hayao Miyazaki, El castell de Cagliostro, que iniciava a una de les trajectòries més brillants de la història del cinema d’animació… En total, cinc pel·lícules que aniran acompanyades de tallers posteriors per a nens i nenes.

  Sessions especials: clàssics i acció a dojo. Entre les sessions especials d’aquest FesNits hi haurà diverses projeccions de clàssics del cinema d’arts marcials, com el hongkonguès Fist of Legend, protagonitzat per Jet Li i Yasuaki Kurata, o Duelo del Dragón y el Tigre, una joia underground del Bruceplotation —cinema d’acció de sèrie B que sobreexplotava el fenomen de Bruce Lee—, coproducció entre Hong Kong i Espanya dirigida i protagonitzada per Bruce Le (amb una sola e). Diumenge 23 de juliol al matí, L’Atlàntida acollirà la Marató Matinal, amb el trio fílmic d’acció i ciència-ficció xinesa format per Restart the Earth, inspirat en el videojoc The Last of Us, on unes plantes amenacen d’extingir la humanitat; Mutant Ghost Wargirl, en la qual una empresa es dedica a crear lluitadors mutants que competeixen a tall de gladiadors; i The Great Arms Robbery, sobre la guerra entre traficants d’armes i policia, que veu dels clàssics del gènere de Hong Kong. I per tancar el festival, un dels plats forts. Si l’any passat se’n va encarregar la que ja s’ha convertit en obra de culte RRR, enguany és una altra cinta índia farcida d’acció i pirotècnia que promet alçar-se com un dels títols de 2023: Vikram. Una pel·lícula dirigida per Lokesh Kanagaraj i protagonitzada per Kamal Haasan sobre un cas de terrorisme que implica tres homes: un policia, el líder d’una banda criminal i un tercer personatge misteriós. El resultat és una pel·lícula-puzle trepidant i plena de girs impossibles.  [ESP] Nota de prensa | 26/06/2023
  20º Festival Nits de cinema oriental de Vic. Del 18 al 23 de julio 2023
  El Festival Nits anuncia toda su programación, con 46 títulos de una decena de nacionalidades
   • La programación del FesNits ofrecerá 17 estrenos internacionales y dos mundiales
     
   • L'Atlàntida de Vic volverá a acoger las secciones Les Nits més petites, para el público infantil, y #Akihabara!, dedicada en el cine japonés más freak
     
   • El festival cerrará la vigésima edición con la proyección de la esperada película india de acción ‘Vikram’

   In Broad Daylight
   El Festival Nits de cinema oriental de Vic anuncia todas las películas de su programación, que se podrán ver del 18 al 23 de julio. Son un total de 46 títulos entre los cuales hay 36 largos y 10 cortometrajes provenientes de una decena de países de Asia, desde Mongolia hasta India, pasando por Taiwán o Hong Kong. 17 de estas películas tendrán en el Festival Nits su primera proyección internacional, como es el caso de Little Blue, y dos harán su estreno mundial, como In Broad Daylight. Estos dos últimos títulos, junto con los ya anunciados anteriormente, cierran una Sección Oficial a concurso de dieciséis películas de entre las cuales el jurado de este año, formado por los cineastas Raquel BarreraPaul Urkijo y Jaume Balagueró, tendrá que decidir el ganador. Las entradas para el público general podrán adquirir a partir del próximo lunes 3 de julio.

   Little Blue, ópera prima de la directora taiwanesa Yuxuan Wuang, explora las primeras experiencias sexuales y afectivas de una chica, y lo hace apelando a una mirada luminosa y sensual y también sensible y reivindicativa. La hongkonesa In Broad Daylight, de Lawrence Kan, es un thriller periodístico, basado en un hecho real, sobre un caso de maltrato en residencias para personas con discapacidad.


   Sección #Akihabara!: el cine japonés más freak. Los mediodías en L'Atlàntida vuelve el cine japonés más irreverente. Comedia, acción, fantasía y tokusatsu se unen bajo el título de #Akihabara! —el barrio comercial tokiota de la tecnología y la cultura pop— en una selección de cinco films en estreno internacional y mundial. Son Kaiju Sentai Jyükaizar, The Movie, el film más caro y ambicioso de la historia de la productora de culto Giga, sobre unos guerreros que se tienen que enfrentar a un enemigo subterráneo que ha reaparecido por culpa del cambio climático; UFO Intruder, alrededor de un anciano abocado a cazar ovnis con una cuchara gigante; Anime Supremacy!, que se adentra en los claroscuros de la industria de animación japonesa a través de dos artistas de anime y su sufrido proceso creativo; Super Battle Junretsuger 2, segunda parte de Junretsuger, vista al FesNits 2022; y Good Morning Sleeping Lion, un homenaje a los especialistas y actores de los films de acción japoneses clásicos a través de la relación que se establece entre una idol nipona que aspira a ser actriz y un mercenario encubierto que simular ser agente.

   Les Nits més petites: matinales para toda la familia. Durante los días de festival, las mañanas en L'Atlàntida están dedicadas al público infantil y familiar con varias películas chinas, coreanas y japonesas de animación y acción real que demuestran una gran riqueza y diversidad de técnicas e historias. Desde el stop-motion hasta la animación tradicional, desde películas actuales como El meu estimat monstre, que combina antigua mitología china con realidades contemporáneas, hasta clásicos restaurados en 4K como el primer film de Hayao Miyazaki, El castillo de Cagliostro, que iniciaba a una de las trayectorias más brillantes de la historia del cine de animación… En total, cinco películas que irán acompañadas de talleres posteriores para niños y niñas.

   Sesiones especiales: clásicos y acción a chorros. Entre las sesiones especiales de este FesNits habrá varias proyecciones de clásicos del cine de artes marciales, como el hongkonés Fist of Legend, protagonizado por Jet Li y Yasuaki Kurata, o Duelo del Dragón y el Tigre, una joya underground del Bruceplotation —cine de acción de serie B que sobreexplotaba el fenómeno de Bruce Lee—, coproducción entre Hong Kong y España dirigida y protagonizada por Bruce Le (con una sola e). Domingo 23 de julio por la mañana, L'Atlàntida acogerá la Maratón Matinal, con el trío fílmico de acción y ciencia ficción china formado por Restart the Earth, inspirado en el videojuego The Last of Us, donde unas plantas amenazan con extinguir la humanidad; Mutant Ghost Wargirl, en la cual una empresa se dedica a crear luchadores mutantes que compitan a modo de gladiadores; y The Great Arms Robbery, sobre la guerra entre traficantes de armas y policía, que bebe de los clásicos del género de Hong Kong. Y para cerrar el festival, uno de los platos fuertes. Si el año pasado fue la que ya se ha convertido en obra de culto RRR, este año es otra cinta india rellena de acción y pirotecnia que promete alzarse como uno de los grandes títulos de 2023: Vikram. Una película dirigida por Lokesh Kanagaraj y protagonizada por Kamal Haasan sobre un caso de terrorismo que implica tres hombres: un policía, el líder de una banda criminal y un tercer personaje misterioso. El resultado es una película-puzzle trepidante y llena de giros imposibles.

   Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

   Gana dinero con tu blog.

   Gana dinero con tu blog.
   Te enseño como

   ¿Nos invitas a un café?

   Buy Me a Coffee at ko-fi.com

   Entradas populares

   Páginas