Buscar este blog

Breaking News

domingo, 1 de marzo de 2015

Marzo: Planes de cine


8 de març: Imatges per la igualtat

Un any més, l’Aula de Cinema de la Universitat de València commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora oferint, en els seus espais regulars de projecció, dos cicles cinematogràfics amb perspectiva de gènere per al mes de març.
Una programació que compta amb el suport de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i que es presenta, a més a més, en el marc de propostes culturals 8 de març: imatges per la igualtat, un conjunt d’activitats al voltant de la igualtat de gènere i les arts visuals que inclourà projeccions, xerrades i exposicions organitzades por diverses entitats com la Fundació per la Justícia i La Filmoteca de CulturArts.
 

Dimarts 3 de març, 18 hores
Cicle ‘El gènere camuflat’ al Rector Peset

Osama

Siddiq Barmak, 2003, 82’Direcció: Siddiq Barmak Guió: Siddiq Barmak Música: Mohammad Reza Darwishi Fotografia: Ebrahim Ghafuri Intèrprets: Marina Golbahari, Khawaja Nader, Arif Herati, Zubaida Sahar, Hamida Refar, Gol Rahman Ghorbandi.
Sinopsi El règim talibà que dirigeix l’Afghanistan és especialment repressiu per a les dones, les quals entre altres coses no poden treballar. Aquesta situació és especialment complicada per a una família formada únicament per tres dones de generacions successives que, de manera desesperada, decideixen camuflar la jove de la família com un xic perquè puga treballar i mantenir la seua família. 
Sala d'actes · Col·legi Major Rector Peset · Pl. Forn de Sant Nicolau, 4 · València
Presentació a càrrec d’Awatef El Ketiti, professora de la Universitat de València.
Més informació sobre el cicle El gènere camuflat
 

Dijous 5 de març, 18 hores
Cicle ‘La maternitat a debat' al Palau de Cerveró

En el umbral de la vida

Nära livet, Ingmar Bergman, 1958, 84’Direcció: Ingmar Bergman Guió: Ingmar Bergman, Ulla Isaksson Fotografia: Max Wilén Intèrprets: Eva Dahlbeck, Ingrid Thulin, Bibi Andersson, Barbro Hiort af Ornäs, Erland Josephson, Max von Sydow, Gunnar Sjöberg, Ann-Marie Gyllenspetz, Inga Landgré
Sinopsi Cecília pateix una hemorràgia interna quan du tres mesos de embarassada. A l’habitació de l’hospital coneix Stina, el bebè de la qual naixerà amb retard, i a Hjördis, que espera un fill il·legítim i ha intentat avortar.
Sala de conferències · Palau de Cerveró · Pl. Cisneros, 4 · ValènciaPresentació a càrrec de María José Gámez, professora de la Universitat Jaume I.Més informació sobre el cicle La maternitat a debat
 

Dimarts 10 de març, 18 hores
Cicle ‘El gènere camuflat’ al Rector Peset

La gran aventura de Silvia

Sylvia Scarlett, George Cukor, 1935, 90’Direcció: George Cukor Guió: Gladys Unger, John Collier, Mortimer Offner Música: Roy Webb Fotografia: Joseph August Intèrprets: Katharine Hepburn, Cary Grant, Brian Aherne, Edmund Gwenn, Dennie Moore, Natalie Paley, Robert Adair, Bunny Beatty, May Beatty, Daisy Belmore, E.E. Clive.
Sinopsi Acusat de malversació, el vidu Henry Scarlett decideix fugir de França cap a Anglaterra acompanyat de la seua filla Sylvia, la qual intentant passar desapercebuda mentre ajuda el seu pare amb el contraban, es disfressa i assumeix la identitat d’un home, “Sylvester”. En el vaixell que agafen per fugir del país coneixen Jimmy Mokley amb qui, després d’un enfrontament, decideixen associar-se per guanyar diners fàcilment a Londres mitjançant enganys i estafes. 
Sala d'actes · Col·legi Major Rector Peset · Pl. Forn de Sant Nicolau, 4 · ValènciaPresentació a càrrec de José Manuel Aura, membre de l'Aula de Cinema.
Més informació sobre el cicle El gènere camuflat
 

Dijous 12 de març, 18 hores
Cicle ‘La maternitat a debat' al Palau de Cerveró

Casa de los Babys

John Sayles, 2003, 95’.Direcció: John Sayles Guió: John Sayles Música: Mason Daring Fotografia: Mauricio Rubinstein Intèrprets: Maggie Gyllenhaal, Daryl Hannah, Marcia Gay Harden, Susan Lynch, Mary Steenburgen, Lili Taylor, Rita Moreno
Sinopsi Sis dones nord-americanes esperen el moment en què se’ls entregue un nadó en adopció. Allotjades a un exòtic motel sud-americà, regentat per la simpàtica senyora Muñoz, esperen ansioses que la burocràcia local gestione les seues peticions d’adopció d’uns nadons d’un orfenat local.
Sala de conferències · Palau de Cerveró · Pl. Cisneros, 4 · ValènciaPresentació a càrrec de Montserrat Hormigas, doctora en Comunicació Audiovisual per la UV.Més informació sobre el cicle La maternitat a debat

Dimarts 24 de març, 18 hores
Cicle ‘El gènere camuflat’ al Rector Peset

Albert Nobbs

Rodrigo García, 2011, 108’Direcció: Rodrigo García Guió: Glenn Close, John Banville, Gabriella Prekop Música: Brian Byrne Fotografia: Michael McDonough Intèrprets: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Jonathan Rhys Meyers, Brendan Gleeson, Maria Doyle Kennedy, Janet McTeer, Brenda Fricker, Pauline Collins, Bronagh Gallagher, Michael McElhatton.
Sinopsi En l’estricta societat irlandesa del segle XIX una dona es troba atrapada en un triangle amorós inhabitual. Una vegada es va disfressar d’home per poder treballar i sobreviure, però trenta anys després es troba perduda en la seua pròpia presó. 
Sala d'actes · Col·legi Major Rector Peset · Pl. Forn de Sant Nicolau, 4 · ValènciaPresentació a càrrec d'un membre de l'Aula de Cinema.Més informació sobre el cicle El gènere camuflat

Dijous 26 de març, 18 hores
Cicle ‘La maternitat a debat' al Palau de Cerveró

Los chicos están bien

The Kids Are All Right, Lisa Cholodenko, 2010, 109’.Direcció: Lisa Cholodenko  Guió: Lisa Cholodenko, Stuart Blumbergv Música: Carter Burwel Fotografia: Igor Jadue-Lillo Intèrprets: Annette Bening, Julianne Moore, Mia Wasikowska, Mark Ruffalo, Josh Hutcherson, Yaya DaCosta, Rebecca Lawrence, Kunal Sharma, Amy Grabow, Eddie Hassell, Joaquín Garrido, Joseph Stephens Jr.
Sinopsi Nic i Jules són una parella de lesbianes que viuen amb els seus dos fills adolescents: Joni i Laser, ambdós fruit de la inseminació artificial. El que obsessiona als dos xics és conèixer el seu pare biològic, un tal Paul, que va donar el seu semen a una clínica quan era jove. 
Sala de conferències · Palau de Cerveró · Pl. Cisneros, 4 · ValènciaPresentació a càrrec de Consuelo Lloret, membre de l'Aula de Cinema.Més informació sobre el cicle La maternitat a debat

Elizabeth

Shekar Kapur, 1998, 123’Direcció: Shekhar Kapur Guió: Michael Hirst Música: David Hirschfelder Fotografia: Remi Adefarasin Intèrprets: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Christopher Eccleston, Joseph Fiennes, Richard Attenborough, Fanny Ardant, Kathy Burke, Eric Cantona, James Frain, Vincent Cassel, John Gielgud, Emily Mortimer, Jean-Pierre Léaud, Daniel Craig, Kelly Macdonald, Amanda Ryan, Vladimir Vega, Alfie Allen.
Sinopsi Coneguda popularment, i a través de la història, com “La Reina Verge” que va establir l’inici de l’església protestant anglicana, Isabel I va ascendir al tron després de la mort de la reina catòlica Maria Tudor, la qual li va deixar un país ple d’amenaces, absort en un greu estat d’inestabilitat financera i de crisi religiosa
Sala d'actes · Col·legi Major Rector Peset · Pl. Forn de Sant Nicolau, 4 · ValènciaPresentació a càrrec d'Elisa Hernández, membre de l'Aula de Cinema.Més informació sobre el cicle El gènere camuflat

Sessions de La Filmoteca

Dimarts 3 de març, a les 18 horesViolette (Martin Provost, 2013)
Dimecres 4 de març, a les 18 horesLa piedra de la paciencia (Syngué sabour, Atiq Rahimi, 2012)
Divendres 6 demarç, a les 20 hores La piedra de la paciencia (Syngué sabour, Atiq Rahimi, 2012)Projecció i taula rodona amb Claudia Pinto, cineasta; Manuela Carmena, magistrada i cofundadora de Jutges per la Democràcia; i Awatef El Ketiti, professora de la UV)Martes 3 de marzo, a las 18 horas.
Dissabte 7 de març, a les 22.30 hores
Violette (Martin Provost, 2013)
Dissabte 7 i diumenge 8 de març, a les 18 hores
Brave (Indomable) (Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell, 2012)
Sala Luis G. Berlanga · Edifici Rialto · Plaça de l'Ajuntament, 17 de ValènciaOrganitza: La Filmoteca
Consultar preus i condicions en ivac.gva.es


Exposició
 'Rostres'

Del 5 de març al 30 d'abril · Inauguració, dijous 5 de març a les 18hExposició Rostres. Retrats de dones africanes. Fotografies de Jesús Jaime Mota
CAR Mislata · Camí Vell de Xirivella, 2 bis · 46920 Mislata
Organitza: Fundació per la Justicia







Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

Gana dinero con tu blog.

Gana dinero con tu blog.
Te enseño como

¿Nos invitas a un café?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Entradas populares

Páginas