Buscar este blog

Breaking News

martes, 7 de diciembre de 2021

Els valencians Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. estrenen al TEM l'adaptació a sala del seu aclamat espectacle Save the Temazo

 

L'HUMOR I EL CIRC, AL RESCAT DELS "TEMAZOS"

Els valencians Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. estrenen al TEM l'adaptació a sala del seu aclamat espectacle Save the Temazo
Un dels moments de la representació de Save the Temazo el passat novembre davant del TEM, dins la programació de Contorsions (Fotografies: MAO / LOT)
 
Tots sabem que un temazo és un estímul sonor i musical que provoca una emoció particularment intensa en qui ho percep. Cada persona té els seus temazos favorits, i, quan els escolta, el seu cos i la seua ment s'eleven fins a la felicitat més absoluta. Fa quatre anys, naixia a València Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. (Front de Respostes Escèniques No Exclusiu Teatral I Circense), una iniciativa composta per quatre artistes de circ formats en disciplines tan diverses com la música, la dansa o les arts visuals, a més un d’un director de cinema, una directora d'imatge, una community manager i una directora artística. La seua intenció, reivindicar el llegat dels temazos des de la varietat de gèneres, a través d'una ONG internacional dedicada a investigar les connexions musicals i sonores que hi ha al món i la seua influència a nivell social, cultural i artístic. Esta organització, creada el 1971 per un grup d'activistes canadencs per evitar que els Estats Units portaren a terme una censura musical en un arxipèlag d'Alaska, va tenir entre els seus il·lustres signants David Bowie, Gloria Gaynor, Chuck Berry o Tina Turner, entre d'altres.

L'ONG es deia com l'espectacle que van començar a desenvolupar, Save the Temazo. Estrenat el juliol del 2020 malgrat les dificultats de la pandèmia i el confinament, ha recorregut festivals, ciutats i pobles a base d'humor, himnes musicals i una sorprenent proposta circense que barreja ficció i realitat i on tenen cabuda des del trapezi volant fins a la roda Cyr, passant per la dansa vertical, l´equilibri sobre ampolles, el tir amb arc, la manipulació d´objectes o un salt a la piscina més xicoteta del món. Tot remarcat per la presència d’un DJ, una escenografia de nou metres, vídeos i altaveus mòbils. A cada lloc, l'experiència era registrada com un esdeveniment únic i irrepetible que després es difonia a través de les xarxes socials.

Els propers 4 i 5 de març, a partir de les 20 hores, Save the Temazo estrenarà sobre l'escenari del TEM la seua adaptació al format de sala, només uns mesos després de desplegar tot el seu repertori a l'exterior del mateix teatre -a l'emblemàtica Plaça del Rosari- dins de la programació del Festival Internacional de Circ Contorsions. És hora de triar el temazo de les nostres vides i disfrutar d'una experiència única de pura diversió, esta vegada des del pati de butaques.



 
EL HUMOR Y EL CIRCO, AL RESCATE DE LOS "TEMAZOS"

Los valencianos Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. estrenan en el TEM la adaptación a sala de su aclamado espectáculo Save the Temazo
 

Todos sabemos que un temazo es un estímulo sonoro y musical que desata una emoción particularmente intensa en quien lo percibe. Cada persona tiene sus temazos favoritos, y, cuando los escucha, su cuerpo y su mente se elevan hasta la felicidad más absoluta. Hace cuatro años, nacía en València Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. (Frente de Respuestas Escénicas No Exclusivo Teatral Y Circense), una iniciativa compuesta por cuatro artistas de circo formados en disciplinas tan diversas como la música, la danza o las artes visuales, además de un director de cine, una directora de imagen, una community manager y una directora artística. Su intención, reivindicar el legado de los temazos desde la variedad de géneros, a través de una ONG internacional dedicada a investigar las conexiones musicales y sonoras que existen en el mundo y su influencia a nivel social, cultural y artístico. Dicha organización, creada en 1971 por un grupo de activistas canadienses para evitar que los Estados Unidos llevaran a cabo una censura musical en un archipiélago de Alaska, tuvo entre sus ilustres firmantes a David Bowie, Gloria Gaynor, Chuck Berry o Tina Turner, entre otros.

La ONG se llamaba como el espectáculo que comenzaron a desarrollar, Save the Temazo. Estrenado en julio de 2020 a pesar de las dificultades de la pandemia y el confinamiento, ha recorrido festivales, ciudades y pueblos a base de humor, himnos musicales y una asombrosa propuesta circense que mezcla ficción y realidad y en la que tienen cabida desde el trapecio volante hasta la rueda Cyr, pasando por la danza vertical, el equilibrio sobre botellas, el tiro con arco, la manipulación de objetos o un salto a la piscina más pequeña del mundo. Todo remarcado por la presencia de un DJ, una escenografía de nueve metros, vídeos y altavoces móviles. En cada lugar, la experiencia era registrada como un evento único e irrepetible que después se difundía a través de las redes sociales.

Los próximos 4 y 5 de marzo, a partir de las 20 horas, Save the Temazo estrenará sobre el escenario del TEM su adaptación al formato de sala, solo unos meses después de desplegar todo su repertorio en el exterior del propio teatro -en la emblemática Plaza del Rosari- dentro de la programación del Festival Internacional de Circo Contorsions. Llegó la hora de escoger el temazo de nuestras vidas y disfrutar de una experiencia única de pura diversión, esta vez desde el patio de butacas.

Encuentra las entradas de tu cine favorito con increíbles descuentos

Gana dinero con tu blog.

Gana dinero con tu blog.
Te enseño como

¿Nos invitas a un café?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Entradas populares

Páginas